Tips om minder suiker te eten

Heb jij het gevoel dat je soms nog teveel suikers binnen krijgt? En wil je graag suikervrij eten? In de blog geven je 5 tips om minder suiker te eten.

Etikketen lezen 

Probeer jezelf aan te leren zo veel mogelijk etiketten te lezen. In veel producten zit al snel suiker verstopt om er smaak aan te geven. Suiker wordt vaak als goedkope smaakmaker gebruikt om het product op te vullen. Door de suiker ga je er ook meer van eten. Voor de producent ideaal, maar voor jou niet! 

Drink het niet

Als je op je suiker wilt letten is het heel verstandig ook ook naar je drankkeuze te kijken. Met zoete drankjes krijg je al snel een hele hoop suiker binnen. Met suikerhoudende dranken bedoelen we niet alleen cola, fanta, etc. Maar ook de (verse) vruchtensappen. Hier zit ook vaak suiker aan toegevoegd! (lees: etikketten lezen ;)). 

Maak gebruik van kruiden 

Zoals eerder beschreven is suiker ook een smaakmaker in producten. Wanneer je producten zonder suiker eet of drinkt kan je die aanvullen met kruiden om smaak toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld een beetje kaneel met noten door je yoghurt in de morgen in plaats van een suikerrijke granola. 

Geen of weinig bewerkt eten  

Voor de houdbaarheid en opvulling van bewerkte producten zit er vaak suiker in verwerkt. Probeer dus zo min mogelijk bewerkte producten te eten en zoveel mogelijk verse producten. Bij de verse producten weet je in ieder geval zeker dat er geen suikers aan zijn toegevoegd. 

Vetten 

Zoals eerder geschreven wordt suiker ook vaak als smaakmaker gebruikt. Probeer de smaak van suiker te vervangen door gezonde vetten om zo toch de smaak van een gerecht te behouden. Dit kan bijvoorbeeld met een goede olijfolie of door volle kwark te eten in plaats van magere. 

Probeer bovenstaande tips één voor één en je gaat merken dat je steeds minder trek krijgt in suiker! 

De koolhydraatarme snacks van Forever Snack zijn ook volledig suikervrij. Neem via onderstaande knop een kijkje in de shop om te zien wat je allemaal suikervrij kan snoepen 😉 

-xxx- Forever Snack 

Bekijk onze suikervrije producten
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1133 reviews.