5 koolhydraatarme swaps

Volg jij al een tijdje een koolhydraatarm dieet? Of een keto dieet? Of ben je net begonnen?  Ervaren of niet,  het is altijd fijn om nog wat bij te leren! 

In deze blog hebben we een aantal koolhydraatarme swaps op een rijtje gezet. Deze swaps zijn wat minder voor de hand liggend en kunnen misschien nog wel eens goed van pas komen! 

IJs → bevroren vruchtjes zoals blauwe bes 

In plaats van een suikerrijk ijsje kan je ook eens proberen om blauwe bessen in te vriezen. Wanneer deze bevroren zijn kan je deze heerlijk opeten als kleine ijsjes!

Soep noodles → spitskool dun gesneden 

Mis jij de noodles ook wel eens in de soep? Probeer dan eens heel dun gesneden spitskool in plaats van. Laat deze even kort meekoken maar zorg er wel voor dat ze een bite blijven houden. De noodles mis je nu niet meer!

Havermout muesli → geroosterde noten en zaden mix

Havermout past helaas niet heel goed in een koolhydraatarm dieet. Probeer daarom in je kwark een mix van geroosterde noten en zaden te doen. Dit geeft dezelfde heerlijke bite en is lager in koolhydraten! 

Tortilla chips → parmezaanchips

Heerlijke tortilla chips bij bijvoorbeeld een nacho bowl hoeven niet meer gemist te worden! Probeer eens parmezaanchips te maken. Dit doe je heel gemakkelijk door parmezaanse kaas te raspen, in hoopjes op een bakplaat te leggen, en even te bakken totdat deze goudbruin beginnen te worden. De tortilla chips zijn voorgoed verleden tijd!

Paneermeel → amandelmeel met verkruimelde knabbelspek en kruiden 

Wil jij nog wel eens zelf je proteïne paneren maar ben je nog op zoek naar een koolhydraatarm alternatief in plaats van het traditionele paneermeel? Probeer dan eens een mix van verkruimelde knabbelspek (zonder zwoerd) met amandelmeel en kruiden. Uiteraard ook een beetje peper en zout om op smaak te brengen.

Door steeds meer koolhydraatrijke producten te vervangen door een koolhydraatarm alternatief begint je lichaam steeds beter te wennen aan een koolhydraatarme dieet. Hierdoor ga je ook meer afvallen en wordt je een ster in het koolhydraatarm dieet! 

-xxx.- Forever Snack

Ga naar de Forever Snack shop
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1146 reviews.