Klik op de naam van de desbetreffende bakmix en lees de instructies.

American pancakes – 8 stuks (8-10 cm doorsnee)

Zelf toevoegen:

  • 120 ml slagroom of (plantaardige melk)
  • 2 eieren
  • Optioneel: Forever Snack chocolate chips (te bestellen bij Forever Snack) en/of 40 gram blauwe bessen en/of erythritol poeder voor er over heen (te bestellen bij Forever Snack)

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren en de slagroom of melk in een kom. Dit kan met een elektrische mixer maar ook met de hand.
  2. Doe de bakmix hierbij en mix goed. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  3. Voeg eventueel nog de andere toevoegingen toe zoals de chocolate chips (te bestellen bij Forever Snack).
  4. Verwarm ondertussen een pan op middelhoog vuur.
  5. Doe wat (olijf)olie of roomboter in de pan. Schep wat beslag in de pan (ongeveer ¼ cup).
  6. Je kan de pannenkoek omdraaien wanneer het beslag aan de bovenkant droog begint te worden en je goed bubbeltjes ziet. De pannenkoek is klaar als deze goudbruin is.
  7. Serveer de pannenkoeken eventueel met (extra) Forever Snack chocolate chips en/of erythritol poedersuiker (beide te bestellen bij Forever Snack).

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. 

Citrus cake met rood fruit swirl (bakvorm 16-25 cm)

Zelf toevoegen:

  • 70 gram griekse yoghurt (10%)
  • 2 eieren 
  • 130 gram water 

Bereiding:

  • Doe de ”zelf toe te voegen” ingrediënten in een beslagkom en voeg hierbij de inhoud van de bakmix. Mix goed en laat het beslag vervolgens 10 minuten rusten. 
  • Verwarm een koekenpan. 
  • Voeg wat boter of olie naar keuze in de pan en bak de blini’s naar gewenst formaat. Voor 16 stuks blini’s, gebruik je ongeveer het formaat van een eetlepel. 
  • Bak de blini’s aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. 

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet ze warm of op kamertemperatuur)

Citrus cake met rood fruit swirl (bakvorm 16-25 cm)

Zelf toevoegen:

  • 60 gram roomboter gesmolten
  • 3 stuks eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 80 gram griekse yoghurt
  • 150 gram rood fruit mix (evt bevroren)

Bereiding:

  • Doe het rood fruit met een eetlepel water in een steelpannetje en laat zachtjes koken todat het rood fruit zacht wordt en je uiteindelijk een jam-achtige substantie krijgt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter smelten.
  • Doe de bakmix in een beslagkom en voeg de eieren, citroen rasp, sinaasappel rasp, griekse yoghurt en gesmolten boter toe. Mix goed tot een glad geheel.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe onderin de helft van het beslag, vul vervolgens met een laagje rood fruit en maak daarna af met de rest van het beslag. Op de bovenkant kan je mooie swirls maken met een sateprikker of de achterkant van bestek.
  • Bak af in de oven voor 60-75 minuten of totdat de binnenkant mooi gaar is.
  • Laat de cake eerst afkoelen voor je deze uit de bakvorm haalt.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet ze warm of op kamertemperatuur)

Hartige en eiwitrijke muffins (10-12 muffins) 

Zelf toevoegen:

  • 60 gram roomboter
  • 3 stuks eieren
  • 80 gram huttenkase/cottage cheese
  • 50 + 20 gram geraspte kaas (bij voorkeur parmezaan of grana padano voor extra smaak)
  • 50 gram water

Ook toe te voegen – kies een optie (van tevoren aanfruiten):

  • 110 gram broccoli, 40 gram ui, 1 teen knoflook
  • 50 gram spinazie, 50 gram tomaat, 50 gram ui, 1 teen knoflook
  • 50 gram courgette, 50 gram wortel, 50 gram ui, 1 teen knoflook
  • 110 gram prei, 40 gram ui, 1 teen knoflook
  • Eigen keuze

Bereiding:

  • Snijd de gekozen groentes in de gewenste stukken en fruit deze even aan in de pan met wat olie of boter. Zo worden de groentes wat zachter, en verliezen ze wat vocht. (anders worden de muffins te nat) 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en zet de muffin vormpjes alvast klaar. 
  • Wanneer de groentes klaar zijn, begin je me het smelten van de boter om vervolgens alle zelf toe te voegen ingrediënten in een beslagkom te doen (houdt 20 gram kaas over).
  • Voeg de inhoud ban de bakmix toe en mix tot een mooi geheel.
  • Maak 10-12 gelijke muffins en doe de rest van de kaas bovenop. 
  • Bak de muffins in de oven voor 20-25 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet ze warm, of op kamertemperatuur) 

Hartige kaas kniepertjes – 16 stuks

Zelf toevoegen:

  • 110 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 125 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de bakmix in een beslagkom.
  3. Voeg hierbij de roomboter, geraspte kaas en het ei toe. Kneed het deeg met je handen tot je geen klontjes roomboter meer ziet. Doe het deeg in vershoudfolie en zet voor een uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm het wafelijzer voor.
  5. Verdeel het deeg in 16 ballen van 30 gram.
  6. Doe een deegballetje in de wafelijzer en laat mooi goudbruin worden (ongeveer 2 minuten bij een goed voorverwarmde wafelijzer).
  7. Haal de wafel en uit en leg op een rek om af te koelen.
  8. Herhaal dit met alle balletjes tot je 16 kniepertjes hebt. 

Bewaren:

3-4 weken op kamertemperatuur of 3 maanden in de vriezer. 

Kniepertjes – 15 stuks

Zelf toevoegen:

  • 110 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de bakmix in een beslagkom.
  3. Voeg hierbij de roomboter en het ei toe. Kneed het deeg met je handen tot je geen klontjes roomboter meer ziet. Doe het deeg in vershoudfolie en zet voor een uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm het wafelijzer voor.
  5. Verdeel het deeg in 15 ballen van 30 gram.
  6. Doe een deegballetje in de wafelijzer en laat mooi goudbruin worden (ongeveer 2 minuten bij een goed voorverwarmde wafelijzer).
  7. Haal de wafel en uit en leg op een rek om af te koelen. Na 1 minuut is het wafeltje wat afgekoeld en kan je deze rollen tot een kniepertje of je laat ze plat. Laat het rolletje ergens tegenaan rusten zodat deze niet terug rolt.
  8. Herhaal dit met alle balletjes tot je 15 kniepertjes hebt.
  9. Vul de kniepertjes met slagroom, ijs of caramel.

Bewaren:

3-4 weken op kamertemperatuur of 3 maanden in de vriezer. 

Kruidkoek cake – bakblik 16 tot 21 cm

Zelf toevoegen:

  • 70 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 90 ml slagroom of (amandel)melk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Begin met het smelten van de boter in een pannetje of magnetron.
  3. Doe de eieren en de slagroom of (amandelmelk) in een beslagkom.
  4. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en mix even.
  5. Doe daarna de bakmix erbij en mix tot een mooi egaal beslag.
  6. Bekleed de binnenkant van het bakblik met bakpapier en doe het beslag er in.
  7. Zet de cake voor 30-40 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer een sate prikker er droog uit komt.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet het warm of op kamertemperatuur)

Lijnzaad wraps – 4-5 grote wraps – 21 tot 25 cm diameter

Zelf toevoegen:

  • 180 gram water

Bereiding:

  • Doe de inhoud van de bakmix in een kom en voeg water toe. Kneed totdat alles mooi is samengevoegd.
  • Laat het deeg 10 minuten staan.
  • Maak eerst 4 bolletjes van 75 gram. Je houdt dan nog een restje over, dat bewaar je voor later. Doe een bolletje tussen twee bakpapiertjes en rol mooi dun uit totdat je er je gewenste vorm uit kan snijden. De restjes deeg welke je afsnijdt, bewaar je voor meer wraps.
  • Doe dit met alle bolletjes, maak van de restjes deeg weer nieuwe bolletjes en wraps.
  • De wraps maak je daarna nog even af in de oven of pan.
    • Oven (voorverwarmd 180 graden): 2 min bakken aan beide kanten of totdat het deeg droog voelt. Let op dat je de wrap niet te lang in de oven laat, anders wordt het deeg hard.
    • Pan: de pan evt licht invetten en vervolgens de wrap aan beide kanten even aanbakken op middelhoog vuur.  

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. 

Pita broodjes – 7 stuks

Zelf toevoegen:

  • 1 ei
  • 160 gram water

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het ei en het water in een beslagkom, voeg de bakmix tot een mix tot een mooi geheel. Laat het deeg even 10 minuten rusten. 
  • Weeg het deeg en maak 7 gelijke stukken. Rol tot bolletjes met vochtige handen. 
  • Leg een bolletje op bakpapier en maak deze plat door af te dekken met plastic folie, en daarna plat te drukken met een stevig, vlak voorwerp. (dit kan van alles zijn)
  • Haal het plastic folie er voorzichtig af door deze naar je toe te trekken, in plaats van omhoog te trekken. 
  • Doe de pita broodjes voor +/- 15 minuten in de oven of totdat ze mooi bruin zijn.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. 

Scones – 10 stuks van 45 gram

Zelf toevoegen:

  • 1 ei
  • 90 gram water
  • 110 gram griekse yoghurt
  • Na het bakken nog toe te voegen: clotted cream en (suikervrije) jam voor traditionele scones! Of bedenk een andere lekkere vulling.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het ei, de griekse yoghurt en het water in een beslagkom en mix met de bakmx tot een mooi geheel.Laat het deeg even 10 minuten rusten. 
  • Maak bolletjes van 45 gram totdat het deeg op is. Maak daarna mooie bolletjes met vochtige handen en druk een beetje aan op een bakplaat met bakpapiertje.
  • Doe de schones voor +/- 15 minuten in de oven of totdat ze net lichtbruin worden.
  • Serveer met clotted cream en (suikervrije) jam (traditioneel!) of met een andere vulling.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet ze warm of op kamertemperatuur)

Speculaas boterkoek – boterkoek vorm 20 cm of vierkante bakvorm van 15-20 cm beide kanten.

Zelf toevoegen:

  • 175 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • Eventueel: extra amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  1. Laat de boter goed op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  3. Klop de boter met de mixer romig en luchtig. 
  4. Voeg één ei toe en klop nog eens een paar minuten. 
  5. Doe daarna de bakmix erbij en mix tot een mooi beslag.
  6. Bekleed je bakvorm met bakpapier en toe hier het beslag in. 
  7. Bestrijk met het andere (losgeklopte) ei en voeg eventueel het amandelschaafsel nog toe. Gebruik je geen amandelschaafsel? Maak dan met een vork zachte streepjes in de bovenkant voor een mooi effect. 
  8. Bak af voor ongeveer 20 minuten. 

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. 

Wafels Hartig – 6 stuks (15 bij 11 cm)

Zelf toevoegen:

  • 100 ml slagroom of (plantaardige melk)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels water (of extra slagroom/melk)

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren, slagroom/melk en het water in een kom. Dit kan met een elektrische mixer maar ook met de hand.
  2. Doe de bakmix hierbij en mix goed. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  3. Verwarm ondertussen het wafelijzer.
  4. Vet het wafelijzer licht in met een vet naar keuze. Doe een laagje van het beslag in het ijzer. Het beslag zet nog erg uit dus let op dat je niet teveel in het ijzer doet.
  5. De wafels zijn klaar wanneer deze goudbruin zijn en makkelijk loslaten van het wafelijzer.

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet het warm of op kamertemperatuur)

Wafels Zoet – 4 stuks (15 bij 11 cm)

Zelf toevoegen:

  • 50 ml slagroom of (plantaardige melk) – 50 ml
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water (of extra slagroom/melk)
  • Optioneel: Forever Snack chocolate chips (te bestellen bij Forever Snack)
  • Optioneel: Forever Snack erythritol poeder (te bestellen bij Forever Snack)

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren, slagroom/melk en het water in een kom. Dit kan met een elektrische mixer maar ook met de hand.
  2. Doe de bakmix hierbij en mix goed. Voeg eventueel de extra chocolate chips toe. Laat het beslag even 10 minuten rusten.
  3. Verwarm ondertussen het wafelijzer.
  4. Vet het wafelijzer licht in met een vet naar keuze. Doe een laagje van het beslag in het ijzer. Het beslag zet nog erg uit dus let op dat je niet teveel in het ijzer doet.
  5. De wafels zijn klaar wanneer deze goudbruin zijn en makkelijk loslaten van het wafelijzer.
  6. Maak eventueel af met wat extra erythritol poedersuiker (te bestellen bij Forever Snack).

Bewaren:

Een week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. (eet het warm of op kamertemperatuur)