Koolhydraatarm of keto?

Alhoewel een koolhydraatarm dieet en een keto dieet veel overeenkomsten hebben, zijn er nog wel een aantal verschillen. Deze verschillen zijn zeker handig om te weten wanneer je een keuze maakt tussen deze twee leefstijlen. 

Koolhydraatarm in het kort 

Bij een koolhydraatarm dieet houdt in dat je de inname van producten met veel koolhydraten zoveel mogelijk verlaagd. Dit vervang je dan door producten met weinig koolhydraten en juist veel proteïne en gezonde vetten. 

Door deze switch te maken wordt je bloedsuikerspiegel gestabiliseerd en de gehalte aan het hormoon insuline wordt verlaagd. Insuline is een hormoon dat helpt bij het opslaan van vet in je lichaam. Hierdoor ga je vet verbranden en zit je langer vol na een maaltijd. Uiteindelijk ga je dus minder eten en vet verbranden. 

Keto in het kort 

Het primaire doel van een keto dieet is dat je lichaam in ketose raakt. Dit is dus ook waar de naam ”keto dieet” vandaan komt. 

Bij een keto dieet eet je nog minder koolhydraten per dag dan bij een koolhydraatarm dieet. Dit vervang je door nog meer vetten. Omdat je lichaam dus zo weinig koolhydraten binnenkrijgt, moet de energie ergens anders vandaan komen. Namelijk vet. Je lichaam zet de binnengekomen vetten om in ketones. En deze leveren weer energie. 

De grootste verschillen 

Uit bovenstaande is al gebleken dat de diëten van elkaar kunnen verschillen. De grootste verschillen hebben we voor je op een rijtje gezet. 

  • Bij het keto dieet eet je minder koolhydraten (20g per dag) dan bij een koolhydraatarm dieet (+/- 50 gr per dag); 
  • Bij het keto dieet raakt je lichaam in ketose, bij een koolhydraatarm dieet niet; 
  • Bij het keto dieet eet je over het algemeen meer vetten dan bij een koolhydraatarm dieet.

De overeenkomsten 

Naast een aantal verschillen zijn er ook nog overeenkomsten tussen deze twee leefstijlen. Onder hebben we de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet. 

  • Koolhydraten en suikers zijn niet je eerste vorm van energie;
  • Gewichtsafname; 
  • Diabetes onder controle; 
  • Minder honger gevoel; 
  • Geen snelle pieken en dalingen in je bloedsuiker.

Gelukkig kan je bij deze diëten nog steeds lekker snacken! Alle producten op de Forever Snack website zijn geschikt voor het koolhydraatarme, en het keto dieet. Heb jij de koolhydraatarme snacks al geproefd?

-xxx- Forever Snack 

Naar de Forever Snack shop
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1159 reviews.