Hoeveel koolhydraten eet je bij een koolhydraatarm of keto dieet

Volg je een koolhydraatarm dieet dan ben je misschien nieuwsgierig hoeveel koolhydraten je per dag kan eten. Dit hangt af van verschillende aspecten zoals leeftijd, gewicht, fysieke activiteit en je eigen gezondheid. 

Keto 

Volg je het een ketogeen dieet, dan eet je minder dan 20 gram koolhydraten per dag. Het ketogeen dieet is dan ook het dieet waarbij je de minste koolhydraten eet. 

Volg je het ketogeen dieet dan ga je merken dat je snel gewicht gaat verliezen. Dit komt doordat je in ketose komt. Je lichaam gaat vet gebruiken voor energie in plaats van koolhydraten. 

Voorbeelden van producten met lage koolhydraten: 

  • Vlees, vis, kaas en ei; 
  • Avocado; 
  • Noten: 
  • Koolhydraatarme groente zoals spinazie, kool, broccoli en kool; 
  • Genoeg gezonde vetten.

Koolhydraatarm 

Volg je een koolhydraatarm dieet dan eet je rond de 50 gram koolhydraten per dag. Dit dieet is ideaal voor wanneer je een beginnetje wilt maken met deze diëten en is makkelijker te onderhouden. Met een koolhydraatarm dieet ga je nog steeds afvallen. 

Voorbeelden van producten die je kan eten bij een koolhydraatarm dieet: 

  • Genoeg koolhydraatarme groenten; 
  • Stuk fruit met lage koolhydraten – zoals bessen of aardbeien; 
  • Zuivelproducten zoals kwark.

Koolhydraatbeperkt 

Eet je koolhydraatbeperkt dan eet je ongeveer 100 gram koolhydraten per dag. Een koolhydraatbeperkt dieet is ideaal voor wanneer je op gewicht wilt blijven. 

 

Voorbeelden van producten bij een koolhydraatbeperkt dieet: 

  • Groentes welke wat meer koolhydraten bevatten zoals zoete aardappel en knolselderij; 
  • Meerdere stukken fruit per dag. 

Afvallen

Is je doel om snel af te vallen? Dan werkt het keto dieet hier het beste voor. Met een koolhydraatarm dieet ga je ook afvallen, maar merk je dat dit wat langzamer gaat. Voor sommige is een koolhydraatarm dieet beter vol te houden en kan dit dieet de beste keuze zijn. Mocht je niet per se willen afvallen maar wil je op gewicht blijven? Ga dan voor het koolhydraatbeperkte dieet. 

De koolhydraatarme snacks van Forever Snack zijn geschikt voor alle bovenstaande diëten en kunnen je helpen deze diëten langer vol te houden. Je hoeft zelf niet zo vaak in de keuken te staan en je hebt toch nog een lekkere koolhydraatarme snack tussendoor. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een lekkere koolhydraatarme tortilla of koolhydraatarme cracker voor bij je maaltijd. Shoppen kan via onderstaande knop!

-xxx- Forever Snack 

Ga naar de shop
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1153 reviews.