Hoe een koolhydraatarm dieet helpt met afvallen

Je hebt het waarschijnlijk wel eens gehoord – iemand in je omgeving is veel afgevallen door het volgen van een koolhydraatarm dieet. Dit heeft jouw aandacht getrokken. Maar hoe kan dat eigenlijk? Wij leggen je uit hoe en waarom je afvalt met behulp van een koolhydraatarm dieet. 

Wat is een koolhydraatarm dieet 

Om meer te leren over het afvallen met een koolhydraatarm dieet is het eerst belangrijk om te weten wat een koolhydraatarm dieet inhoudt. Een koolhydraatarm dieet houdt in dat je eigenlijk geen producten met veel koolhydraten en suikers consumeert. Koolhydraten en suikers vervang je door eiwitten en gezonde vetten. 

Je hebt minder honger

Door koolhydraten te consumeren, verhoog je je bloedsuikerspiegel. Je bloedsuikerspiegel verlaagt weer door de geconsumeerde koolhydraten te verbruiken middels energie. Wanneer je bloedsuikerspiegel laag is gaat deze weer vragen om koolhydraten en ga je denken dat je honger hebt. 

Door met een koolhydraatarm dieet zo min mogelijk koolhydraten te eten blijft je bloedsuikerspiegel laag en vraagt je lichaam niet zo vaak om eten. 

Lagere insuline waarden 

Ons lichaam maakt insuline aan wanneer er veel koolhydraten binnen komen. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe hoger de insulinewaarden worden. Een belangrijke rol van insuline is het reguleren van vetopslag. Hoge insulinewaarden stimuleren om glucose op te nemen en op te slaan als vet in ons lichaam. Lage insulinewaarden geven ons lichaam de mogelijkheid om vetten uit de opslag te halen en te gebruiken voor energie.

Minder beloning met voedsel 

Wellicht onbewust beloont men zich vaak met producten die veel koolhydraten bevatten. Zoals een suikerrijke koek of een stuk taart. Deze beloning geeft je een fijn gevoel en daardoor is vaak moeilijk het bij één of een klein beetje te houden. 

Met een koolhydraatarm dieet eet je deze producten niet en zal je jezelf ook niet vaak overgegeven zien worden aan dit voedsel. 

Hopelijk heeft bovenstaande je geholpen wat bekender te worden met het koolhydraatarme dieet. Wil je graag beginnen maar vind je het lastig? Lees dan onze blog met 5 tips voor het starten met koolhydraatarm en suikervrij eten.

En misschien kunnen de koolhydraatarme snacks van Forever Snack jou alvast een beetje op helpen. De koolhydraatarme snacks kan je via onderstaande knop in de shop vinden.

-xxx- Forever Snack

Bezoek onze shop
Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1159 reviews.