5 tips voor het starten met koolhydraatarm en suikervrij eten

Je hebt al vaker de voordelen van een koolhydraatarm dieet en/of suikervrij dieet gehoord. Het is voor veel mensen een succesvolle levensstijl. Een voordeel is bijvoorbeeld dat je hierdoor veel zult afvallen. Het klinkt verleidelijk… Maar hoe begin je? In deze blog wat tips. 

Weet welke producten veel koolhydraten en suikers bevatten 

Koolhydraatarm of suikervrij zegt het al; in deze levensstijl worden producten met veel koolhydraten of suikers overgeslagen. Het is dus belangrijk om te weten welke producten hier veel van bevatten. We vertellen hier meer over in onze vorige blog.

Vergeet geen gezonde vetten te nuttigen 

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een verzadigd gevoel houdt na het nuttigen van een maaltijd. Bij een koolhydraatarm en suikervrije levensstijl haal je dit uit gezonde vetten. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie, vette vis, noten, pitten en zaden. 

Leer etiketten lezen 

In veel producten waarbij je het niet zou verwachten zitten verborgen suikers en andere koolhydraten. Omdat je dit juist zoveel mogelijk probeert te vermijden is het belangrijk dat je goed oplet wat je koopt en eet. Dit doe je door zoveel mogelijk de etiketten te lezen. Zelfs bij een pak kipfilet, ook daar kan suiker in zitten! 

Plan je van te voren wat je gaat eten 

Vaak heb je wel een planning voor het avondeten. Probeer daarnaast ook een planning te maken voor je ontbijt, lunch en snacks. Hierdoor weet je precies welke maaltijd of snack je kan gaan eten en ga niet voor de ‘’quick fix’’. Bijvoorbeeld door even snel koolhydraatrijke snack te pakken wanneer je trek hebt.

Een makkelijke start: begin met koolhydraatarme en suikervrije snacks 

En nu beginnen. Mocht je niet cold turkey over willen gaan op deze nieuwe levensstijl dan is het makkelijker om te beginnen met jouw snacks te wijzigen. Ga dus van een koolhydraatrijke snack naar een koolhydraatarme snack. Wanneer je hier comfortabel mee bent geworden is het tijd om één van de maaltijden ook te wijzigen naar je nieuwe levensstijl. Stukje bij beetje kom je zo dichter bij je doel. 

Hopelijk helpen bovenstaande 5 tips jou om een start te maken met een koolhydraatarm dieet. Vergeet niet dat de ervaring voor ieder anders is en dat je vooral moet doen wat goed voelt! 

-xxx- Forever Snack 

Bekijk ons gehele assortiment 

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1153 reviews.