Gastenblog van een Diabetes lifestyle coach

Charlotte Post is Diabetes lifestyle coach. Charlotte leert jou gelukkig te zijn mét diabetes. In deze blog verteld Charlotte meer over het koolhydraatarme dieet in combinatie met diabetes. En hierbij kan Forever Snack gelukkig ook een handje helpen 🙂 

De impact van wat je eet op onze gezondheid wordt vaak onderschat, en zéker bij diabetes. Zelf heb  ik ontdekt dat het verminderen van koolhydraten een eerste stap was om die bloedsuikerspiegels te  in range te houden. Uiteraard zijn er 101 factoren belangrijk die de bloedsuikers beïnvloeden en wat  je in je mond stopt is enorm belangrijk.  

Genieten en lekker eten is voor mezelf enorm belangrijk. Dit is  waarom de producten van Roos zo interessant zijn.

“Koolhydraatarm eten is gevaarlijk, ongezond, niet vol te houden…” Ik durf te wedden dat  je het allemaal al gehoord hebt. 

Jarenlang heb ik het ook geloofd. Na mijn diabetesdiagnose – ik was toen 14 – volgde ik trouw het ‘eet gewoon, corrigeer met insuline’ advies. Tot na jaren worstelen het  spreekwoordelijke licht uitging en ik mijn leven 360 graden omgooide. Als orthomoleculair gezondheidsexpert en diabetescoach help ik anderen op weg naar een  gezonder én gelukkig leven, met diabetes!  

Koolhydraatarme voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Wie koolhydraten wil verminderen, krijgt in het ziekenhuis vaak verwonderde blikken. Maar tal van wetenschappelijk onderbouwde publicaties én succeservaringen bewijzen dat het loont. Zelf eet ik al meer dan 7 jaar koolhydraatarm. Ik ben zo gezond als een visje, heb tonnen energie, sta positiever in het leven én sta weer op het gewicht van voor mijn zwangerschappen. Ik voelde me beter dan ooit! 

Wat is koolhydraatarm eten?  

Minder koolhydraten eten betekent niet dat je helemaal géén koolhydraten meer eet. Bij low carb schrap je de grote koolhydraatbommen (zoals brood, pasta, koeken, ontbijtgranen…) en eet je gezonde, traag werkende koolhydraten uit groenten. Snelle koolhydraten doen jouw lichaam meer kwaad dan goed. Maar no worries, ook binnen een low carb eepatroon is er ruimte voor verwennerijen! De snacks van Forever Snack passen perfect in jouw levensstijl! Genieten, zonder schuldgevoel! 

Waarom is low carb eten bij diabetes extra interessant? 

Simpel. Het zorgt ervoor dat je heel wat minder insuline nodig hebt om je  koolhydraatportie te compenseren. 

 • Als je 1 insuline-eenheid nog hebt voor 10 gram koolhydraten, dan zal je met een ‘klassiek’ voedingspatroon (met 250 gram koolhydraten) al snel 25 eenheden moeten toedienen. 
 • Bij een koolhydraat-intake van 50 (low carb) heb je genoeg aan 5 eenheden.

Low carb eten houdt niet enkel diabeten gezond, het is een absolute aanrader  voor iedereen! 

Mijn favoriet van Forever Snack? De tortilla’s!  

Shop de tortilla's hier

Dit lekkere recept is perfect als snelle lunch en valt bij iedereen in de smaak.

Ingrediënten (voor 2 personen) 

 • 4 Forever Snack tortilla’s
 • 200 g gerookte zalmsnippers
 • 2 tomaten 
 • 1 rijpe mango 
 • 1 rode ui 
 • 1 halve komkommer 
 • koriander 
 • olijfolie 
 • witte balsamicoazijn 
 • peper 

Bereiding 

 1. Snijd de gerookte zalm in snippers.
 2. Ontpit de tomaat. 
 3. Schil en ontpit de komkommer. 
 4. Pel de rode ui. 
 5. Schil de mango.
 6. Snijd alles in kleine blokjes. 
 7. Meng alles met een scheutje olijfolie, scheutje azijn en peper van de molen. 8. Vul de tortilla met het zalmmengesel. 
 8. Werk af met wat koriander.  
 9. Smakelijk! 
Shop de tortilla's hier

Meer weten over hoe jij je diabetes onder controle kan krijgen?

Wil jij nou nog meer tips van Charlotte over het volgen van een een koolhydraatarm dieet? Of ben je benieuwd hoe jij je levensstijl om kan gooien? Celebrate Life With Diabetes en neem snel een kijkje op de website!

Klik hier!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1159 reviews.