5 tips om het koolhydraatarme of keto dieet vol te houden

Ben jij het jaar 2021 begonnen met het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet? Dan geven we je graag wat tips om het vol te houden. Want laten we eerlijk zijn, een nieuw dieet of levensstijl kan nog wel eens wat uitdagingen met zich mee brengen. 

Doe onderzoek 

Lees je zoveel mogelijk in over het koolhydraatarme of keto dieet. Dit kan je doen op bijvoorbeeld het internet, via google of social media groepen. Of via andere middelen zoals boeken over het koolhydraatarme dieet. Door dit onderzoek weet je meer over wat het dieet inhoudt, en krijg je bijvoorbeeld meer inspiratie voor wat je kan eten. 

Maaltijden plannen en voorbereiden 

Door onderzoek te doen kan je ook makkelijker maaltijden plannen. Door het plannen van je koolhydraatarme maaltijden voor een aantal dagen hoef jij je niet meer druk te maken over wat je gaat eten. Zo ga jij gemakkelijk je week door. 

Omdat het kan voorkomen dat koolhydraatarme maaltijden meer bereidingstijd met zich mee brengen, kan het voor jou ook een voordeel zijn de maaltijden op een vaste dag in de week voor te bereiden. Zo ben je na een lange werkdag minder tijd kwijt met eten koken. 

Kleine veranderingen 

Ben je net begonnen met het koolhydraatarme of keto dieet en worden alle nieuwe dingen je misschien teveel? Implementeer dan kleine veranderingen in je levensstijl om je uiteindelijk bij je doel te brengen. Denk bijvoorbeeld aan beginnen met 150 gram koolhydraten per dag, om vervolgens bij een aantal gram per dag te eindigen waar jij je comfortabel bij voelt. 

Het heeft tijd nodig 

Probeer jezelf er heel goed aan te herinneren dat het tijd nodig heeft voor jou en je lichaam om je aan te passen aan het koolhydraatarme/keto dieet. De eerste dagen gaan misschien niet perfect, en soms gaat het tussendoor wat minder. Maar dat hoeft niet te betekenen dat dit altijd zo blijft. 

Iedereen heeft een eigen tijdlijn 

Help jezelf er aan te herinneren dat iedereen een eigen tijdlijn heeft als het gaat om het volgen van een koolhydraatarm dieet of zelfs keto. De ene slaat vanaf het begin 180 graden om, de ander doet het wat rustiger aan. Maar het kan ook betekenen, dat de een wat sneller afvalt dan jij. Laat dit je niet ontmoedigen en keep going 😉 

Twijfel je nog over je koolhydraatarme snacks tijdens je dieet? Forever Snack helpt je verder! Neem een kijkje bij ons geheel assortiment of bestel een proefpakket zodat je kan proeven wat wij allemaal aanbieden. 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van foreversnack.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1159 reviews.