Recept
Ingrediënten (12 cupcakes):
- Kruidkoek bakmix (deze vind je hier)
- Roomboter 340 gram
- Eieren 3 stuks
- Slagroom of (amandel)melk 90 ml (eventueel een scheutje meer voor de botercrème)
- Erythritol poeder 115 gram
- Vanille poeder 1 tl of 1,5 tl vanille extract
- Optioneel: kerstkoekjes (gemaakt met deze bakmix)
Overige benodigdheden:
- Beslagkom
- Mixer
- Cupcake papiertjes
- Muffin vorm oven
- Spuitzak (niet noodzakelijk)
Bereiding:
- Leg 250 gram roomboter voor de botercrème op kamer temperatuur.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Volg de instructies voor de kruidkoek bakmix met de volgende aanpassingen:
- Maak cupcakes van 45-50 gram p/stuk
- Doe +/- 25 minuten in de oven
- Laat de cupcakes compleet afkoelen en begin vervolgens met de botercrème.
- Doe de zachte roomboter in een beslagkom en mix totdat deze lekker luchtig en witter van kleur wordt.
- Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat deze mooi is opgenomen.
- Als de botercrème te dik blijft, kan je eventueel een scheutje slagroom of (amandel)melk toevoegen.
- Voeg als laatste de vanille toe en doe de crème in een spuitzak om mooie toefjes te maken.
- Geen spuitzak? Verdeel de botercrème dan met een spatel over de cupcakes.
- Optioneel: afmaken met stukjes en/of verkruimelde kerst koekjes.